Με το αργυρό παράσημο του Αποστόλου Παύλου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή, δια του Προκαθημένου της, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, τίμησε την Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Παγκυπρίου Ταμείου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων κ. Δημήτρη Στυλιανίδη.
Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο κ. Δημήτρης Στυλιανίδης τιμήθηκε, για την πολυετή προσφορά του στο Ταμείο Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων, καθώς επίσης για τη γενικότερη προσφορά του προς την πατρίδα και το λαό.
Ο Δημήτρης Στυλιανίδης υπηρέτησε με πλήρη αφοσίωση τη νομική επιστήμη, φτάνοντας μέχρι την κορυφή, αφού διετέλεσε Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Στην προσφώνησή του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε πως η Αρχιεπισκοπή αναγνωρίζει τη σημαντική προσφορά του κ. Στυλιάνιδη και εξέφρασε την εκτίμησή του, λέγοντας πως έπραξε το καθήκον του στο ακέραιο.
«Με την αφυπηρέτησή σας», είπε, «δεν θελήσατε να απομονωθείτε, αλλά αποφασίσατε να δώσετε όλον τον καλόν εαυτό σας στην υπηρεσία του λαού και μάλιστα διεκδικητικά. Η συμβολή σας ήταν θετική, γιατί όλοι ήθελαν να μάθουν για τους αγνοούμενους και για εκείνους που πληροφορηθήκαμε ότι ήταν νεκροί θέλαμε να διακριβώσουμε με πάσα λεπτομέρεια πώς έφυγαν από αυτή τη ζωή».
Είπε, ο Μακαριώτατος, ότι ο Δημήτρης Στυλιανίδης εργάστηκε μεθοδικά, με θάρρος, με αισιοδοξία, με υπομονή και επιμονή, ούτως ώστε να ληφθούν όσες περισσότερες πληροφορίες για τους αγνοουμένους της Κύπρου.
Στην αντιφώνηση του ο τιμώμενος, κ. Δήμητρης Στυλιανίδης διαβεβαίωσε ότι θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση, για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.
Κάλεσε όλους τους φορείς από τη θέση τους να συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και την υποστήριξη των οικογενειών τους.
Όπως είπε «παρά το πέρασμα τόσων χρόνων ο φάκελος αγνοούμενοι παραμένει ανοικτός όπως και η πληγή των οικείων τους», για να προσθέσει πως η τουρκική εισβολή ενέταξε στο καθημερινό μας λεξιλόγιο τη λέξη αγνοούμενος, ωστόσο, είπε «η ελπίδα μας δεν έπρεπε να καταστεί και αυτή αγνοούμενη, αλλά έπρεπε να καλλιεργηθεί με κάθε τρόπο κυρίως στα παιδιά».
Ευχήθηκε, τέλος, να συνεχιστούν οι προσπάθειες ατόμων και φορέων, ώστε το μαρτύριο της άγνοιας για το φάκελο αγνοούμενοι να λάβει τέλος.
Η τελετή ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με ύμνους από τη Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός».
Πηγή: ΚΥΠΕ - Έμιλη Λάμπρου